Offerte aanvragen
Offerte aanvragen

Facebook livestream: de voor- en nadelen van dit platform

Een Facebook livestream opzetten en benieuwd hoe je dat professioneel kunt doen? Wij ontzorgen je van A tot Z, dus inclusief de marketing vooraf tot en met de evaluatie om zeker te weten dat het de volgende keer ook weer goed gaat. En valt plotseling de wifi-verbinding weg of lijkt een camera technische kuren te vertonen? Geen zorgen, we hebben de juiste back-ups en skills achter de hand om ervoor te zorgen dat het allemaal vlekkeloos verloopt.

Wij helpen jou een livestream via Facebook te organiseren, waarmee je een brede doelgroep aanspreekt. Dus organiseer je een productpresentatie, een spetterende talkshow of wil je met zoveel mogelijk anderen in gesprek? Het kan allemaal, dankzij de professionele mogelijkheden van het platform, onze jarenlange ervaring en de betrokken manier waarop we je vanaf het begin begeleiden. 

Livestream via Facebook:
+ Enorm bereik op desktop én mobiel
+ Veel interactie dankzij Live chat 
– Strikte specificaties voor videostream

Voordelen van Facebook:

Ben je benieuwd naar de voordelen van Facebook? Je hebt er de mogelijkheid om op verschillende manieren live te gaan. Dat kan op een Pagina, in een Groep of voor een specifiek (online) evenement. Vanaf een Pagina heb je traditioneel veel mogelijkheden, al helpen we je ook graag een Online evenement te organiseren met alle livestream tools die je daarvoor nodig hebt.

Let op: wil je de livestream crossposten op andere pagina’s? En gedetailleerde statistieken bekijken of de toegang tot de stream beperken tot een bepaald geografisch gebied of voor een specifieke leeftijdsgroep? Dit kan vanaf een Pagina, maar niet vanuit een Groep of Evenement.

Wij adviseren je graag over de livestream op Facebook, waarmee je profiteert van de volgende voordelen:

Tip: Facebook wordt steeds verder geïntegreerd met Instagram en ook WhatsApp. Ben je benieuwd naar de mogelijkheden voor een livestream via Instagram of wil je ook WhatsApp op een slimme manier betrekken? Wij adviseren je over de mogelijkheden en leggen je uit hoe je dit doet.

Nadelen van dit platform
Facebook hanteert strikte richtlijnen voor content, bijvoorbeeld wanneer je daarmee een jonge doelgroep wilt aanspreken. En gebruik je geluid van muziek of andere media? Het is belangrijk dat je daar de rechten van hebt. Het zijn allemaal belangrijke randzaken waarover we je graag adviseren, om je op voorhand goed aan te geven waar je rekening mee dient te houden. Zo kom je niet voor vervelende verrassingen te staan en kun je er vanuit gaan dat de stream soepel verloopt.

Dus heb je weinig ervaring met livestreams via Facebook of met online events in het algemeen? Wij weten wat er mogelijk is, hebben veel vaker streams via Facebook georganiseerd en weten daardoor ook wat er eventueel mis kan gaan. Dat zijn we voor met onze voorbereidingen en vangen we op met de back-ups die we bijvoorbeeld klaar hebben staan. Zo weet je zeker dat de Facebook-stream een succes wordt, of adviseren we je over de mogelijkheden op andere platformen zoals een LinkedIn livestream of het livestreamen op YouTube. Met onze begeleiding van A tot Z kun je rekenen op full-service, om erop te vertrouwen dat dit goed komt. 

Facebook livestream: full-service

Facebook biedt je een aantal mogelijkheden voor de promotie van het online evenement. Natuurlijk kun je de livestream delen via het platform zelf. Daarnaast kun je vanaf Pagina’s gebruik maken van Crossposts. Bovendien kun je videoparty’s organiseren en heb je de mogelijkheid om de livestream in te sluiten op een website of blog.

We helpen je gebruik te maken van Facebook Live Producer en zorgen er daarmee voor dat je alle professionele mogelijkheden tot je beschikking hebt. Ondertussen kun je de techniek volledig aan ons overlaten, waarmee wij ervoor zorgen dat jij daar geen omkijken naar hebt. We zorgen ervoor dat je netjes voldoet aan de belangrijke richtlijnen en houden rekening met de mogelijkheden, beperkingen en hoe je bijvoorbeeld een zo groot mogelijk bereik creëert.

Dus wil je meer weten over het organiseren van een betrouwbare livestream via Facebook of wil je zeker weten dat ook de marketing vooraf, tijdens en na de livestream goed geregeld is? Of het design bij ons uitbesteden? Wij helpen je met Facebook, net als met de camera’s, microfoons, de regie en alle andere techniek die belangrijk is. Jij kunt vertrouwen op een professionele stream, waarmee je zeker weet dat je jouw doelgroep op een effectieve manier zal bereiken.

Een livestream iets voor jou?

Gelukt! Wij hebben je aanvraag ontvangen, wij nemen zo snel mogelijk contact op.