Offerte aanvragen
Offerte aanvragen

Livestreamen op YouTube: wat zijn de voor- en nadelen?

Livestreamen op YouTube en benieuwd naar de voor- en nadelen? Wij hebben jarenlange ervaring met kleine en grote producties. We kennen de voordelen, vertellen je graag over de nadelen en kunnen je bijvoorbeeld adviseren of een LinkedIn livestream of Facebook livestream niet veel beter bij jouw event past. Zo krijg je een compleet beeld van de verschillende platformen, voor een livestream waarmee je jouw doelstelling behaalt. Dus organiseer je een productlancering, een online event voor jouw doelgroep of wil je klanten en anderen betrokkenen bereiken? Om wie en om wat het je ook gaat, wij zorgen ervoor dat je een succesvolle YouTube livestream organiseert voor jouw livestream event.

YouTube maakt het heel makkelijk om te streamen en misschien heb je daar zelfs al enige ervaring mee. Toch is een professionele stream iets anders dan een vlog of snelle update die je maakt met een mobiele telefoon. We organiseren al jarenlang grote events voor uiteenlopende klanten, waarbij we ook steeds vaker gebruik maken van online kanalen zoals YouTube. Dat vraagt om meer dan een mobiele telefoon en een webcam. In plaats daarvan gebruiken we het platform in combinatie met geavanceerde uitzendsoftware. 

Livestream via Youtube:

+ Groot bereik bij jonge doelgroep
+ Meer kijkers dankzij weergave in aanbevolen livestreams/video’s
– Strikte voorwaarden voor videostream

Voordelen van YouTube:

Wil je een game-event, sportevenement, concert of een conferentie livestreamen? YouTube is dan een uitstekende keuze, omdat je profiteert van een aantal belangrijke voordelen:

We werken voor de livestream op YouTube met professionele uitzendsoftware, in combinatie met camera’s en microfoons van studiokwaliteit. Dat doen we bij ons in de vaste studio of op locatie, waar we een gelijkwaardige studio opbouwen. Dat kunnen we zelfs doen inclusief een decor en allerlei andere mogelijkheden, voor de meest professionele uitstraling die jij je kunt voorstellen. We kunnen jou ontzorgen op alle vlakken, zo kunnen we zelfs de marketing of design gerelateerde zaken voor je uithanden nemen rondom het evenement.

Nadelen om rekening mee te houden
YouTube is een toegankelijk platform, wat ook betekent dat er strikte richtlijnen gelden om er content te publiceren en livestreamen. Alles dat er wordt aangeboden moet in lijn zijn met de communityrichtlijnen en de servicevoorwaarden. Je kunt ervoor kiezen om die zelf door te nemen, al kunnen we je daar natuurlijk ook over adviseren. Wij hebben ervaring met de streams op dit platform, zodat we weten wat er mogelijk is en waarmee je eventueel de grenzen op zou zoeken.

Voldoet de stream niet aan de richtlijnen? Dan kan Youtube de livestream beperken of zelfs helemaal blokkeren. Daarom is het belangrijk om hier op voorhand goed rekening mee te houden. Onze professionals hebben jarenlange ervaring met livestreams via dit platform. We weten wat er is toegestaan en zorgen ervoor dat je met jouw kanaal niet in de problemen komt. 

Tip: wil je een betrouwbare livestream op YouTube organiseren voor specifieke leeftijdsgroepen of een bepaalde klantenkring? We denken graag met je mee over de mogelijkheden. Bovendien zijn er mogelijk andere platformen beschikbaar die misschien beter geschikt zijn voor de specifieke stream die je wilt opzetten.

Livestreamen op YouTube: full-service

Wil je livestreamen op YouTube en zeker weten dat dit goed verloopt? We kunnen je van A tot Z ontzorgen. Dus zoek je een origineel concept en kun je hulp gebruiken bij de promotie van je evenement? We helpen je de aandacht te trekken, zorgen ervoor dat we alles technisch goed inrichten en bouwen bijvoorbeeld de studio voor je op. Daarin worden we graag uitgedaagd, dus we kunnen zelfs bouwen aan een decor wat eruit ziet als de zoutvlakte van Bolivia of de bergen die je normaal gesproken alleen vindt in Oostenrijk en Italië.

En wil je achteraf een compilatie laten maken van de livestream op YouTube of vind je het tijdens de stream belangrijk dat er voldoende technici beschikbaar zijn om de situatie goed in de gaten te houden? We kunnen zorgen voor een 4G-back-up en weten wat er eventueel mis zou kunnen gaan. Dat betekent dat je daarop goed bent voorbereid, waardoor je niet voor verrassingen komt te staan. Zo zorgen we ervoor dat je kunt rekenen op een geslaagde betrouwbare livestream op Youtube, waarmee je jouw doelgroep op de beste manier bereikt. 

Een livestream iets voor jou?

Gelukt! Wij hebben je aanvraag ontvangen, wij nemen zo snel mogelijk contact op.