Offerte aanvragen
Offerte aanvragen

Livestream maken: inclusief professionele mogelijkheden

Een livestream maken is vakwerk, dat vraagt om meer dan een goede camera en een microfoon. Natuurlijk maakt de apparatuur het mogelijk om de beelden en het geluid vast te leggen, maar hoe komen die vervolgens bij de kijker terecht? Minstens zo belangrijk is een sterke internetverbinding en een streaming platform om gebruik van te kunnen maken.

Livestreamopmaat.nl is jouw strategisch partner en specialist in professionele mogelijkheden. Een livestream maken en daar vooraf voldoende publiciteit aan geven? En wil je tijdens de stream zeker weten dat er niets mis gaat, ook niet als er een apparaat uitvalt of als het internet ineens niet zo werkt als verwacht? Wij zorgen voor een soepele stream, ook als je daarmee de meest professionele indruk naar een groot aantal kijkers mee wilt maken.

In de studio of op locatie

Voor onze nationale en internationale opdrachtgevers werkten we al aan tientallen producties, zowel in de studio als op locatie van de klant. Dus zoek je naar inspiratie voor een geschikte setting? We bouwen een volledig tropisch strand na inclusief palmbomen of zorgen er in de studio voor dat de set-up al klaar staat om snel te kunnen starten.

Tip: benieuwd naar de kosten en of je wensen passen binnen het budget dat er beschikbaar is voor jouw livestream event? Check ons artikel waarin we je meer uitleggen over de kosten van een livestream.

Zowel de studio, een specifieke locatie als een complete set die we opbouwen bieden voor- en nadelen. Dus wil je vooral snel starten of vind je het belangrijk dat het tot in detail klopt? En heb je andere specifieke wensen om de livestream te maken? We denken met je mee over de mogelijkheden, zodat je precies weet waar je rekening mee moet houden.

De juiste techniek

Ondanks dat een paar camera’s en microfoons natuurlijk niet voldoende zijn vormen ze wel een heel belangrijk onderdeel. Je wilt de beelden vastleggen en het geluid goed opnemen, om de livestream die je gaat maken in goede kwaliteit aan te bieden.

Bovendien gebruiken we bovenop de professionele camera’s bijvoorbeeld de Orban Optimod (het apparaat dat altijd goede verstaanbaarheid gegarandeerd) en kunnen we microfoons inprikken op de zaalversterking. Dus wil je de verstaanbaarheid van deelnemers verbeteren of zoek je naar een manier om het geluid geschikt te maken voor uitzending? Wij kennen de regels, richtlijnen en meest gebruikte standaarden uit de mediawereld.

Wil je bijvoorbeeld zeker weten dat je de livestream die je gaat maken wereldwijd kunt aanbieden op de gebruikelijke platformen? Het is belangrijk om gebruik te maken van een Content Delivery Network (CDN) en Adaptive Bitrate Streaming (ABS). We zorgen er met deze twee technieken voor dat kijkers soepel en vrijwel met onbeperkte aantallen naar de livestream kunnen kijken, in de hoogste kwaliteit die geschikt is voor de verbinding.

Tip: heb je vragen over de specifieke techniek of de aanleverspecificaties van de stream? We adviseren je graag, op basis van onze uitgebreide ervaring tijdens tientallen evenementen, kleine bijeenkomsten en andere streams.

Marketing en communicatie

Wil je een livestream maken om de interne medewerkers van de organisatie op de hoogte te brengen? Of zoek je het juist bij een zo breed mogelijk publiek dat zich online kan aanmelden? Het zijn twee totaal verschillende streams, die daarom vragen om een andere insteek voor marketing en communicatie:

Interne communicatie
Hoe bereik je iedereen binnen de organisatie en welk platform is het meest geschikt om jullie bedrijfsinformatie te delen via een stream? We adviseren over de mogelijkheden om de livestream te organiseren en kunnen de complete marketing en communicatie uit handen nemen om dit tot in detail goed te regelen.

Externe doelgroep
Gaat het je om een externe doelgroep, dus een livestream die openbaar toegankelijk is? Of waar deelnemers zich voor moeten registreren en misschien zelfs een ticketprijs betalen? We hebben de ervaring die je zoekt. We helpen je de livestream te maken zoals je die voor ogen hebt, waarbij wij ervoor zorgen dat de marketing en communicatie kloppen.

En heb je een heel ander doel voor ogen? Onze jarenlange ervaring in de evenementen- en entertainmentbranche heeft een degelijke basis gelegd voor succesvolle promotie. Wij weten hoe we een evenement in de markt moeten zetten, dus ook jouw livestream is bij ons in uitstekende handen.

Livestream maken: ervaren specialisten

Wil je een livestream maken? Kies voor ervaren specialisten, die weten wat er moet gebeuren om dat succesvol te doen. We denken mee over de aanpak en strategie, adviseren over de beschikbare mogelijkheden en nemen de uitvoering voor onze rekening.

Ben je benieuwd naar onze ervaring en welke eerdere livestreams we produceerden of zoek je naar inspiratie om dit professioneel aan te pakken? Neem contact met ons op, dan vertellen we je graag meer.

Een livestream iets voor jou?

Gelukt! Wij hebben je aanvraag ontvangen, wij nemen zo snel mogelijk contact op.