Offerte aanvragen
Offerte aanvragen

Kosten van een livestream: wat is de prijs voor een professioneel pakket?

Wat zijn de kosten van een livestream? Natuurlijk is het maatwerk, al wil je waarschijnlijk weten waar je ongeveer aan toe bent. De precieze prijs is niet altijd in een pakket te vangen, al kunnen we je wel aangeven waar je aan moet denken als je het professioneel, nog professioneler of tot in de puntjes verzorgd aan wilt pakken. We organiseren al jarenlang livestreams en hebben ervaring met grote evenementen, waarbij niets aan het toeval wordt overgelaten.

Dus zoek je naar een manier om het professioneel aan te pakken en toch betaalbaar te houden? Wil je weten wat het kost als je meer professionele mogelijkheden toevoegt of vind je het belangrijk dat je geen enkel compromis hoeft te sluiten als het gaat om betrouwbaarheid, professionaliteit en uitstraling? We zetten een aantal mogelijkheden voor je op een rij en kunnen je adviseren via welk platform je het beste kunt streamen. Of je nu gebruik wilt maken van een Facebook livestream, Linkedin livestream, wilt livestreamen op Youtube of een van de andere platformen zoals Vimeo. Wij zijn van alle markten thuis.

Kosten Livestream:

Vanaf 5.000 euro:
Goede kwaliteit brengt kosten met zich mee, dat geldt ook voor een livestream. Houd rekening met minimaal 5.000 euro voor een professionele stream. Je kunt vanaf die prijs rekenen op een pakket met:

Professionele camera(’s) en microfoon(s)
Voor de livestream maken we gebruik van een professionele camera en microfoon van studiokwaliteit. Het is bovendien mogelijk om hier meerdere camera’s en microfoons aan toe te voegen, onze technicus beheert dit en schakelt op de juiste momenten tussen de verschillende camera’s voor optimaal beeld en geluid. Het is mogelijk om ook allerlei interactie in je livestream te hebben, denk aan polls en quizes.

Meer professionele mogelijkheden
Zoek je naar meer professionele mogelijkheden voor jouw livestream event en ben je benieuwd wat dit doet met de kosten voor een livestream? Het is mogelijk om de livestream bij jou op locatie te organiseren. Wil je bijvoorbeeld een setting zoals in De Wereld Draait Door? We draaien met meerdere camera’s vanuit meerdere hoeken en er zijn standaard 2 technici beschikbaar op de vloer. Je moet denken aan ongeveer 10.000 euro aan kosten.

Nog professioneler wordt het als je daar een decor aan wilt toevoegen, net als bijvoorbeeld een compilatie achteraf waarin we de beste momenten in een korte video nog eens uitlichten. Het garandeert een meer professionele uitstraling tijdens het evenement. Het decor bouwen we vakkundig op, vanuit onze ervaring met grote evenementen. De compilatie achteraf kun je gebruiken om het evenement verder te promoten of om het publiek enthousiast te maken voor een volgende editie. Je moet in dit geval denken aan zo’n 15.000 euro aan kosten. 

De meest professionele keuze maak je met een unieke locatie, die we helemaal naar wens opbouwen. Wil je bijvoorbeeld de zoutvlakte van Bolivia of een strand met palmbomen na laten maken? Met een budget van 20.000 euro of meer kan ons team van creatives helemaal los. Organiseer een livestream, waarmee je écht indruk maakt op het publiek. 

3 belangrijke overwegingen:

En zoek je naar manieren om de kosten van de livestream in de hand te houden of ben je benieuwd waar de hogere kosten in gaan zitten? We zetten 3 belangrijke overwegingen voor je op een rij:

Kosten van een livestream: neem contact op

Dus ben je benieuwd naar de kosten van een livestream en benieuwd naar onze pakketten? Neem vrijblijvend contact op als je een preciezere inschatting wilt ontvangen. We sturen je dan een vragenlijst, aan de hand waarvan we je graag vrijblijvend adviseren over wat er nodig is om ook van jouw livestream een succes te maken. We denken met je mee over het aantal camera’s en microfoons, het decor, de locatie van de studio en over de mogelijkheden van bijvoorbeeld Visual Radio voor een radio-uitzending, een talkshow of podcast (met of zonder beeld). Aan de hand van hoe gek je het zelf wilt maken, kunnen we dan ook beter inschatten hoeveel personeel er vanuit ons aanwezig moet zijn.

Met onze inzet weet je precies waar je aan toe bent, we nemen je graag duidelijk mee in waar de kosten hem in zitten en waar je allemaal aan moet denken. En wil je het online evenement op voorhand professioneel laten aankondigen of wil je de compilatie achteraf op een overtuigende manier laten verspreiden? Het zijn allemaal zaken waarmee we je goed kunnen helpen. We zijn jouw specialist in offline evenementen en online evenementen. Dus wil je meer weten over de kosten van een livestream? Neem contact met ons op, dan vertellen we je graag meer.

Een livestream iets voor jou?

Gelukt! Wij hebben je aanvraag ontvangen, wij nemen zo snel mogelijk contact op.